Quan llegeixes la paraula fracàs, què t’arriba a la ment? Potser ho vegis com una cosa contrari a l’èxit. Potser el percebis negatiu. Potser el percebis com una cosa que treu el cap constantment en la teva vida. Potser és una cosa que mai has experimentat, etc. M’agradaria que et pararàs uns instants i repetissis en veu alta ” fracàs ”, perquè veure que sensacions i pensaments van arribant a tu.

El fracàs, en la nostra societat, és percebut com una cosa negativa del que hem de fugir. Ningú vol fracassar perquè sí. Tots busquem l’èxit per sentir que valem, i que d’alguna manera, som reconeguts, encara que el més important és que siguis tu el primer que et donis el valor i el reconeixement, ja que moltes vegades el busquem fora.

Tot i la percepció, en general negativa que tenim del fracàs, aquest no deixa de ser una oportunitat, una transformació. Els fracassos arriben a nosaltres com a oportunitats per veure què no està bé en la meva vida, què no està bé en el que faig o el que he fet. Els fracassos ens serveixen per posar atenció i canviar la manera de veure i / o fer les coses. Si els fracassos no arribessin a la nostra vida, què lliçons i ensenyaments ens portaria? De quina manera podríem corregir els errors si aquests no tinguessin lloc?

Si només collim èxits, no veiem l’altra cara de la moneda. Podem estar alegres, satisfets amb nosaltres mims, està clar. A ningú li amarguen els dolços! Si només collim fracassos, tampoc assaborim l’alegria. Tot és desídia i angoixa per no aconseguir el que volem.

Si ens esforcem i fracassem, la primera sensació és molt negativa. Potser vulguem llençar la tovallola o potser perdem l’esperança i la il·lusió. Si observes en què has fallat aquesta vegada, i les possibles causes del fracàs, potser no els estels quan tornis a intentar-ho. Potser, si transformes el negatiu en positiu, adquireixis les ganes i la motivació per seguir intentant-ho, i d’aquí arribar a l’èxit.

Moltes vegades ens quedem enganxats en els fracassos. Llavors, entrem en un bucle, qüestionant-de manera destructiva el perquè del fracàs. Les coses que haguessis pogut fer diferents (ara segur que ho veus tot amb més claredat, però si no les vas fer abans, és perquè no les veies, o perquè no sabies fer-les d’una altra manera), el que haguessis pogut dir de forma diferent, etc. El fracàs real és quedar-te enganxeu @ en ell. No sortir d’aquí. No intentar buscar alternatives. El fracàs seria veure i sentir ara el que t’està passant i no actuar en conseqüència. Aquest és el major fracàs. Moltes vegades per por, per inexperiència, per creences, ens quedem aquí, nedant i nedant sense avançar. Veient l’horitzó cada vegada més lluny, perquè en comptes de canviar la meva actitud, segueixo lamentant, segueixo en el fracàs i no veig tot el positiu, tota la transformació, tot el canvi que s’està donant. Només em quedo regocijándome i compadeciéndome.

Si sents que has fracassat en algun moment de la teva vida, passat o actual, escriu i anota totes aquelles coses que vas fer al seu dia, i que a dia d’avui, no faries o faries de manera diferent. Fes una llista de totes aquelles coses que vas aprendre, en el seu moment, d’aquest fracàs viscut, i com vas aconseguir sortir d’aquí. Si el fracàs ho estàs vivint ara, escriu quines raons et porten a creure que és un fracàs i relaciona-les amb creences teves. Potser no és un fracàs en si, però tu ho vius com a tal, perquè no va en ressonància amb el que tu esperes o creus de com han de ser les coses. Anota què estàs fent per canviar i resoldre el fracàs.

No pasa nada por lamentarse, somos seres humanos que nos equivocamos, tropezamos, avanzamos y también nos paramos. Es lícito que a día de hoy nades hacia una dirección alejada del horizonte, porque hoy no sabes más. Hoy no tienes (o sientes que no tienes) los recursos necesarios. Pide ayuda a quien creas que pueda ofrecértela.

Recuerda que sin fracaso no hay aprendizaje, y éste, es el que te ayuda a obtener el éxito.  

Si continuas utilizando este sitio aceptas el uso de cookies. más información

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar